Mindfulness

WAT IS MINDFULNESS?

In de drukte van alledag vergeten we vaak te leven in het moment. We maken ons zorgen over de toekomst, of zijn met onze gedachten bij het verleden en leven vaak op de automatische piloot. Een groot aantal dingen zoals auto rijden, tanden poetsen en eten doen we op de automatische piloot. Ondertussen zijn we met onze gedachten bij de dag van morgen of bij de boodschappen die nog gedaan moeten worden. We willen voortdurend dingen veranderen of vinden dat dingen anders hadden moeten gaan, zoals dat vervelende gesprek met die collega.

 

Mindfulness leert je om anders om te gaan met de ‘golven’ van het leven. Het helpt je om beter om te gaan met stress en om meer rust te ervaren in je leven. Je komt dichter bij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te hoeven geven.

 

Je leert om situaties meer te aanvaarden zoals ze zijn en creëert zo ruimte om problemen op een andere manier te bekijken. Van  ‘doen’ naar ‘zijn’.

 

Mindfulness betekent letterlijk: ‘aandachtig zijn’. In de training leer je aandacht te hebben voor gedachten, lichamelijke reacties en gevoelens, die zich op een bepaald moment voordoen. Door mindfulness te oefenen krijg je meer regie over je gedachten en emoties en gaan deze minder met je aan de haal. Je krijgt meer regie over je eigen leven. Je zult meer plezier ervaren en meer genieten van de kleine momenten in het leven.

 

Mindfulness helpt bij:

Piekeren en negatieve gedachten

Werkstress en burn-out klachten

Somberheid en depressie

Angst, spanning en onrust

Slaapproblemen en vermoeidheid

Emotionele en psychische gevolgen van ernstige ziekte en tegenslag

 

Onderzoek naar de effecten van mindfulness op de hersenactiviteit liet zien dat de 8-weekse training zorgt voor een grote activiteit in het deel van de hersenen dat betrokken is bij cognitieve  en emotionele functies zoals beslissingen nemen, plannen, sociaal gedrag en impulsbeheersing.

Yoga weekend

Yoga weekend 2021 (exacte datum volgt)

Zin om tot rust te komen, te ontspannen en met nieuwe energie aan het najaar te beginnen?

Dan dit is dit yogaweekend een cadeautje aan jezelf. Rust, niks hoeven, naar binnen keren en tot de kern komen, onthaasten en terugkomen bij jezelf met yoga, meditatie, yoga nidra en soundhealing in een unieke omgeving in de buurt van Utrecht.

Stel je eens voor:

Twee dagen ertussenuit en alle aandacht voor jezelf.

-Yoga en begeleide meditatie sessies om weer helemaal op te laden

-Yoga Nidra sessies om tot een diepere ontspanning te komen.

-Soundhealing sessies met klankschalen en symphonic gong

-Biologische vegetarische maaltijden met producten uit de streek/regio

-Stiltewandelingen door de kloostertuin

 

Na dit weekend voel je je ontspannen, opgeladen, geïnspireerd en dichterbij jezelf, waardoor je vaker voor jezelf gaat kiezen en weet hoe je kunt ontspannen.

 

Inclusief:

-2 overnachtingen in een 1 of 2-persoonskamer met douche en toilet

-4 yoga sessies

-Yoga Nidra sessies

-Klankontspanning

-Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

-Onbeperkt koffie/thee/koekjes

-Biologisch vegetarisch ontbijtbuffet met soep en salade, diverse soorten brood, diverse kazen en hartig en zoet broodbeleg

-Biologisch vegetarisch 2-gangen diner op dag 1 bestaande uit 5 verschillende gerechten en een dessert

-Stiltewandeling

-Yogamatten en dekens

Exclusief:

Drankjes bij het diner

Kosten:

info volgt

€350,- voor een 1-persoonkamer met douche en toilet

ymu_retreats_1
ymu_retreats_3
ymu_retreats_4
ymu_retreats_2

Klankbaden

KLANKBADEN

Klankbaden zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de Himalaya. De Tibetaanse monniken zijn de eersten geweest die handelden in klankbaden. Ze waren immers door de chinese invallers verdreven en verkochten de baden of andere kostbaarheden om in hun onderhoud te voorzien. Hieruit is de benaming Tibetaans klankbad voortgekomen waarschijnlijk. De baden komen in het hele gebed in en om de Himalaya voor. De kleine baden werden en worden nog steeds gebruikt als offerschaaltjes op de altaren in de tempels. De grotere klankbaden worden gebruikt om meester te worden over de klank en om op te mediteren. Ze leerden ook alle tonen te onderscheiden die verborgen liggen in een klankkleur. Deze hebben weer verbinding met de 7 chakra’s. De metalen die in de baden verwerkt zijn hebben weer verbinding met de planeten en die hebben weer invloed op ons karakter. Alles heeft invloed op alles. Klank en trilling… alles is energie.. gedachten zijn trilling en dus energie.

 

WERKING

Het klankbad heeft voor iedereen een harmonieuze klank. Doordat er meerdere hoofdtonen te horen zijn. De klank werkt in op het lichaam, op onze gevoelens, emoties en herinneringen. Bij aanslaan geeft het klankbad niet alleen een klank, maar ook een trilling die zich door het lichaam verplaatst. Door de klanktrillingen krijgen alle lichaamscellen een subtiele massage. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water, water geleidt trilling in je lichaam. De energie gaat stromen, lichaam en geest worden in balans gebracht. Blokkades kunnen losgemaakt worden.

f66
yoga_mindfulness_utrecht_logo

Trainingslocatie
Yoga en Mindfulness Utrecht
Blokoost
Maliebaan 24-26 2
3581CP Utrecht

Certificatie en accreditatie
YogaMindfulnessUtrecht verzorgt Mindfulness trainingen, yoga en klankbaden en is lid van de VMBN en Geregistreerd Yoga Teacher.

Kostenvergoeding
YogaMindfulnessUtrecht is geregistreerd als categorie 1 trainer bij de VMBN. Bij een aanvullende verzekering is tegemoetkoming in de kosten mogelijk.

Vanaf 2015 vergoeden sommige verzekeraars (waaronder VGZ, Univé, enz) Mindfulness trainingen gedeeltelijk bij burn-out klachten. Deze vergoedingen zijn afhankelijk van je polis en aanvullend pakket en zijn aan verandering onderhevig. Check hier je vergoeding.